Specialisten

Novada biedt ‘Vast en Zekerheid’ voor veilig wonen en leven

Novada Vast en Zeker is een onafhankelijk financieel adviseur die een totaalpakket biedt van hypotheken, verzekeringen en alle andere zaken die bijdragen aan goed en veilig wonen en leven.

“Want een goede, verzekerde woning is een basisbehoefte, een zekerheid van waaruit je ontspannen kunt leven”, weet eigenaar Thierry Vriens, die samen met zijn echtgenote en binnendienstmedewerker Sandra het bedrijf leidt. “Daar komt veel bij kijken, en complexe financiële keuzes wil je graag weloverwogen maken.” Novada Vast en Zeker begeleidt u daarbij optimaal, met de juiste informatie. “We maken complexe zaken overzichtelijk en begrijpelijk.”

Novada is een kleine organisatie met één vestiging in Best. “Dat heeft een aantal voordelen”, schetst Thierry. “We zijn een echt dorpskantoor, een man-vrouw-kantoor. Een ouderwets concept misschien, maar onze dienstverlening is helemaal van deze tijd. We kennen de sector goed en hebben goed zicht op de vernieuwingen en veranderingen. Daar spelen we natuurlijk op in, zodat onze klanten direct profiteren van de innovaties die wij doorvoeren. We kennen vrijwel al onze klanten persoonlijk, wat echt bijdraagt aan adviezen die structureel beter zijn.”

Hierdoor is Novada een overzichtelijke organisatie met korte lijnen, waardoor u als klant altijd te maken heeft met een vaste, herkenbare contactpersoon. Thierry Vriens noemt nóg een voordeel: “Als onafhankelijk hypotheekadviseur hoeven we nooit compromissen te sluiten, maar hebben keuze uit vrijwel alle geldverstrekkers. Zo kunnen we altijd de beste rente en de beste aanvullende voorwaarden bieden. Dat is altijd maatwerk, want het maakt nogal wat uit of u in loondienst bent, een zelfstandige of een expat. We zoeken gezamenlijk naar de oplossing die het beste bij u past.”

Financieel planner

Thierry Vriens is in de eerste plaats financieel planner. Als ‘master in financial planning’ gaf hij in het verleden les op een HBO-opleiding voordat hij, nu 23 jaar geleden, aan de slag ging in de verzekeringswereld. Zijn eigen kantoor bestaat sinds 2015. “Ik vind het fijn om mensen met mijn kennis van zaken te begeleiden bij het maken bij de juiste keuzes”, zo verwoordt hij zijn drijfveer. “Het zijn stappen die van grote invloed zijn op je verdere leven. Er komt behoorlijk wat informatie op je af waarin je niet altijd even goed de weg weet. Dan is het mooi dat je mensen in hun privé- en maatschappelijk leven tot bloei kunt laten komen.”

Als financieel planner kijkt hij vooruit en houdt hij de lange termijn in de gaten. “Die achtergrond komt vooral van pas bij starters op de woningmarkt. Voor hen is de aankoop van huis vaak een eerste belangrijke stap in een zelfstandig leven. Ze gaan daar verschillend mee om: soms moet je mensen afremmen en soms juist stimuleren. Maar je moet altijd in de gaten houden wat realistisch is, ook op de lange termijn. Vaak spelen ouders bij zo’n stap een belangrijke rol; zij schenken of lenen dan een deel van de aankoopprijs aan hun kind. Daarvoor kun je een schenkingsplan opstellen waardoor het geld zo goed mogelijk rendeert.”

Goed luisteren

Hij weet als geen ander dat een goed advies altijd begint met luisteren. “Het begint altijd met een kennismakingsgesprek. Als er een klik is, inventariseren we vervolgens we alle persoonlijke wensen, vragen, omstandigheden en mogelijkheden. Zo’n inventarisatie is de basis van een professioneel advies. Klanten kloppen vaak als eerste bij ons aan vanwege de aankoop van een woning. Aansluitend kijken we wat er verder mogelijk is, bijvoorbeeld op het gebied van verzekeringen. Geen enkele situatie is hetzelfde; mensen hebben heel verschillende wensen, bijvoorbeeld als het gaat om hun maandelijkse lasten.”

De oorsprong van Novada ligt in de verzekeringen. Van daaruit heeft het bedrijf zijn dienstenpakket verder uitgebouwd. Thierry: “Naast hypotheek- en verzekeringsadvies kunnen we ook veel betekenen als het gaat om pensioen- of vermogensadvies. Ook de uitvoerende aspecten, de bemiddeling, kunnen we voor onze rekening nemen. We willen onze klanten in al deze opzichten ontzorgen.”  Als zelfstandig hypotheekkantoor werkt Novada nauw samen met Van der Heijden Makelaardij, dat in hetzelfde bedrijfspand is gehuisvest.

Wie een indruk wil krijgen van de eigen mogelijkheden, kan op de website van Novada al een goede indicatie krijgen van de leensom en de maandlasten bij de aankoop van een woning. Maar voor alle informatie over de beste hypotheekvorm, inclusief de startershypotheek, de Nationale Hypotheek Garantie en de mogelijkheid tot hypotheekrenteaftrek, kunt u het beste een afspraak maken.

Novada Vast en Zekerheid
Spoorstraat 1, 5684 AA Best
T 0499-311062
www.novada.nl / info@novada.nl

 

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.